-->

Çeviri

28 Temmuz 2014 Pazartesi

Barış Anneleri Meclisi İzmir’de oturma eylemi başlattı

Barış Anneleri Meclisi İzmir’de oturma eylemi başlattı

Barış Anneleri Meclisi İzmir’de oturma eylemi başlattı

Barış Anneleri Meclisi İzmir’de oturma eylemi başlattı

İzmir Barış Anneleri Meclisi üyeleri IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobani halkıyla dayanışmak amacıyla, 5 saat sürecek oturma eylemi başlattı.
Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; İzmir Barış Anneleri Meclisi, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobani halkıyla dayanışmak amacıyla Konak’ta bulunan eski Sümer Bank’ta 5 saatlik oturma eylemi başlattı. Eyleme, çok sayıda Barış Anneleri Meclis üyesi katılırken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İzmir İl eş başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra Tutuklu Aileri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYD-DER) yöneticileri de destek verdi. Eylem, “Tabutlara değil çocuklarımıza sarılmak istiyoruz” pankartı ile başladı.
Anneler adına kısa bir konuşma yapan Barış Anneleri Meclisi üyesi Meliha Küçükaydın, bugün bayram olduğunu, ancak Kobani’de yaşanan katliamlardan dolayı bugünün kendileri için bir anlam ifade etmediğini kaydetti. Halklar arasında barış olması için bugün eylemde olduklarını ve her zaman da barış için alanlarda olacaklarını vurgulayan Küçükaydın, Kobani’deki IŞİD ve Gazze’deki İsrail’in katliamlarının bir an önce durdurulmasını talep etti. Küçükaydın, geçtiğimiz günlerde Cizîre Kantonu sınırından geçmek isteyen bir kadının Türkiye askerleri tarafından tecavüze uğramasını kınadı.
Yapılan konuşmanın ardından Anneler, akşam saat 20.00′a kadar süreceği oturma eylemini başlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder