-->

Çeviri

24 Aralık 2015 Perşembe

Uğrak nokta: İzmir

Uğrak nokta: İzmir

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gediz Üniversitesi 5’inci Lojistik Günleri’ne katıldı, hem müjde verdi, hem de “İzmir Limanı’nın kapasitesi genişletilsin” çağrısında bulundu.

“Yerel Yönetimlerin Lojistik Sektörüne Yenilikçi Yaklaşımları” temalı organizasyonaBergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Bölge Temsilcisi Abidin Sinci ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları Derneği (TMGDER) Başkanı Cüneyt Erbilgin katıldı. Başkan Kocaoğlu, İzmir’in tarih boyunca Akdeniz’in lojistik merkezi olduğuna ve Doğu ile Batı arasında ticaret köprüsü görevi gördüğüne dikkat çekti. Kocaoğlu, İzmir’in coğrafi konumu ve doğal limanıyla taşımacılıktaki yerini gelecekte daha da sağlamlaştıracağını ifade etti, Avrupa’ya uzanacak yeni bir bağlantı yolunun müjdesini verdi: 
Çevreci yeşil hat
“Avrupa Birliği, taşımacılığı akaryakıt kullanan TIR gibi araçlardan elektrikli trenlere çekme kararı aldı. Bu kapsamda İzmir’den Avrupa’ya, Selanik üzerinden yeni bir bağlantı yolu açılacak. AB ülkelerine götürülen mallar önce İzmir’den Selanik’e gemilerle taşınacak, oradan da elektrikli trenlerle gidecekleri yere aktarılacak. Geçtiğimiz günlerde Atina’daki turizm fuarında bu konuyu ele aldık, yakında hayata geçeceğini umuyorum. İzmir Limanı, Avrupa’ya giden yolda önemli bir uğrak noktası,Ege Bölgesi de önemli bir lojistik merkez olacak.”
Liman için çağrı
Aziz Kocaoğlu, yeni açılacak yolla iş yükü artacak İzmir Limanı için de çağrıda bulundu, şunları söyledi: “Çandarlı’da kurulacak Kuzey Ege Konteyner Limanı tamamlanıncaya ve Aliağa’daki Petkim Limanı tam olarak oturuncaya kadar elleçleme de dahil olmak üzere işlevini sürdürmeli. Bir yandan da hem geri sahası büyütülerek hem de yükleme-boşaltma teknolojisinde çok büyük yeni atılımlar yapılarak kapasitesi artırılmalı. Burası doğal bir liman, Çandarlı’daki liman için senede birkaç ay gemi yanaşamama gibi coğrafyasından kaynaklanan problemler var. İzmir Limanı ise her zaman kullanılabilecek özellikte. Yeni Kale’den itibaren 16 metre derinliğe ulaşılarak 3’üncü nesil büyük gemilerin yanaşması da sağlanmalı.”Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, katılımcılara ve kampüsün yer aldığı Seyrek’in eski belediye başkanı Nurgül Uçar’a bölgeye katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder