-->

Çeviri

19 Şubat 2019 Salı

Zakir Kaya İzmir haberleri

Kayıp balıkçının cansız bedeni sahilde bulundu
İZMİR’in Urla ilçesinde, dün balık avlamak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Kamil Şakar (60), Zeytinalanı Sahili'nde ölü bulundu.
Urla’da yaşayan ve balık tutmak için dün sabah saatlerinde evden çıkan amatör balıkçı Kamil Şakar’ın akşam eve dönmemesi üzerine yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, bugün öğle saatlerinde Şakar’a ait tekneyi Zeytinalanı Sahili açıklarında pervanesi ağlara takılmış halde buldu. Bölgede araştırma yapan ekipler, Şakar’ın cansız bedenini yine aynı sahilde karaya vurmuş halde buldu. Şakar’ın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


İzmir'de jandarmadan 'huzur uygulaması'

İZMİR'de, huzur ve güvenliğin sağlanması için jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 41 şüpheli yakalandı. 
İzmir Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla operasyon düzenledi. 'Huzur operasyonu'nda, 8 bin 462 kişinin kimlik sorgusu yapılırken, farklı suçlardan aranan 41 kişi de yakalandı. Uygulama kapsamında, 4 bin 537 araç ile 439 işletme kontrol edildi, 28 araç trafikten men edilirken, 5 iş yeriyle ilgili cezai işlem uygulandı. Eksikleri olan araçlar için sürücülerine, toplam 55 bin 948 liralık para cezası kesildi. 


Bu yıl ikinci kez düzenlenecek 'Karşıyaka Türkü Günleri' için geri sayım başladı. Edip Akbayram, Leman Sam ve Sabahat Akkiraz gibi sevilen sanatçıların konuk olacağı organizasyon, 21 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi'nin ev sahipliğindeki 2. Karşıyaka Türkü Günleri, 21 Şubat Perşembe saat 20.30'da, Mehmet Erdem ve Deniz Türkan konseriyle açılacak. Organizasyon, 22 Şubat'ta Leman Sam, 23 Şubat'ta Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Mikail Aslan, 24 Şubat'ta Edip Akbayram konserleriyle devam edecek. 25 Şubat'ta Kardeş Türküler, 26 Şubat'ta Resul Dindar, 27 Şubat'ta Ahmet Aslan ve Jehan Barbur, 28 Şubat'ta ise Grup Abdal'ın müzikseverler ile buluşacağı Türkü Günleri; 3 Mart'ta Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan'ın sunacağı türkü şöleniyle final yapacak.
organizasyona ilişkin, 0 232 362 61 61 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kültür ve sanat kenti haline getirdiğimiz Karşıyakamızda, seçkin organizasyonlara imza atmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem konserlerin gerçekleşeceği Türkü Günlerimize; sanata, müziğe, türkülere gönül veren herkesi bekliyoruz" dedi.

SPOR Toto Sağırlar Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden İzmir'in tek temsilcisi Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü (Bornova Sessizlerspor), destek bekliyor. İzmir'de 2007 yılında kurulan ve o tarihten bu yana işitme engelli birçok gencin sporcu olma hayallerini gerçeğe dönüştürerek, milli takım seviyesine kadar çıkaran kulüp, ayakta kalmaya çalışıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki maçlara birçok kez yüzlerce kilometrelik minibüs yolculuğuyla gidebilen İzmir ekibi, yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılayabilecek sponsor arıyor.
Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği adı altında 2007 yılında kurulan kulüp, İzmir'de bulunan işitme engellilerin sosyal yaşama kazandırılması ve toplumda karşılaştıkları zorlukları aşmalarının sağlanması amacıyla spora yönlendirilmeleri konusunda faaliyet gösteriyor. İşitme engellilerin umudu olan spor kulübü, içlerinde işitme engelli milli sporcuların da olduğu futbol, voleybol ve basketbol takımları ile gönüllü antrenörler eşliğinde kendi branşlarındaki liglerde yarışarak, büyük başarılara imza atıyor. Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, 2012 ve 2016 yıllarında üst üste 2 kez Dünya Şampiyonu olurken, U21 Milli Takım da geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaştı. İzmir'in bu spor branşında Süper Lig'deki tek temsilcisi olan Bornova, milli takımlara çeşitli kategorilerde 8 sporcu verdi. İzmir'de yaşayan sayısı 3 binden fazla olan işitme engellileri çatısı altında toplamayı amaçlayan dernek, aynı zamanda işaret dili kursu desteği de sağlıyor. İzmir işitme engelli takımlarından Süper Lig'de yarışan tek takım olan ve liderliğini sürdüren Bornova Sessizlerspor, katıldıkları maçlarda masraflarının karşılanabilmesi için destek istiyor.
'YAŞAMI SINIRLANDIRMIYOR HAYATIN İÇİNE KATIYORUZ'
Kulüp başkanı ve antrenörü Soner Aslan, "Kurulduğumuz 2007 yılından bu yana kötü alışkanlıklardan uzak durmak, yetenekli gençleri milli takım hedefine ulaştırmak, onları sahiplenmek amacıyla yola devam ediyoruz. Futbol A takımımız başarılı bir takım. Takımda milli sporcularımız var. Bu ligde şampiyonluk hedefimizden sonra Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz fakat daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarımızda işitme engellilerin, çeşitli eksikliklerinin, yetersizliklerinin engelli kişi ve ailesi üzerindeki etkisini en aza indirecek fiziksel, çevresel ve sosyal ortamı sağlamayı hedefliyoruz. Engelli kişileri, yaşamı sınırlı bireyler yerine hayatın içinde olan, üretime katılan ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen, sosyal yaşam içinde kendisine yer edinebilen bağımsız bireyler haline getirmek asli görevimiz" dedi. 
'BU YARDIMI BİZE ÇOK GÖRMESİNLER'
Futbolculardan İbrahim Güzel ise maçlara çok zor şartlarda gittiklerini belirterek, "Federasyon belli bir para veriyor ama o parayla uzak deplasmanlara gittiğimizde uçak parası, otel parası gibi masrafların yarısı bile karşılanamıyor. Spor kulübümüzde yaklaşık 300 üye var; eşlerini, çocuklarını da saydığımız zaman bin kişilik bir aileyiz aslında. Hayırsever iş adamlarımıza ve belediyemizden yardım bekliyoruz. Hepimiz engelli bireyleriz, bize öncelik tanınması gerekiyor. Bornova'daki tek işitme engelli spor kulübüyüz. Bu yardımı bize çok görmesinler. Başkanımız ve yöneticilerimiz bizim için kendi ceplerinden para ödüyor. Takımımızda 8 milli sporcu var. Kimi Avrupa kimi Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Güzel bir aileyiz. Bize gelecek desteklerin esirgenmemesini istiyoruz" diye konuştu. 
Antrenör yardımcısı Barış Varlı da "Hem maddi hem manevi desteğe ihtiyacımız var" dedi. 

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, asker uğurlama konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Çevredeki hastanelerde kaldırılan yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi. 
Kaza, saat 21.30 sıralarında Ankara Caddesi Şehit Fethi Sekin Parkı yakınında meydana geldi.  Askerlik görevi için yarın birliğine teslim olacak olan Sercan Ergün'ün arkadaşları uğurlamak için otomobilleri ile konvoy oluşturdu. Konvoy, Bornova istikametinden Konak yönüne seyir halindeyken, Sercan Ergün yönetimindeki 35 AN 1257 plakalı otomobil, konvoydaki diğer araçları beklemek üzere yolun sağında bekleyen Salih Osman Özadam'ın 35 HA 7525 plakalı otomobiline arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle, Özadam'ın otomobili de önünde duran Kaan Aldemir'in kullandığı 35 ABN 777 plakalı otomobiline vurdu.
Zincirleme kazada sürücü Aldemir ile Mustafa Tanoğlu ve Aytul Dülgen yaralandı. Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılar tedavi altına alınırken, zincirleme kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekiplerinin çalışmaları kaza yapan araçların çekilmesiyle trafik akışı normale döndü. 
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder