-->

Çeviri

8 Mart 2016 Salı

İzmir 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yepyeni bir kadın derneğine merhaba diyor.

İzmir 8 Mart Dünya Kadınlar gününde yepyeni bir kadın derneğine merhaba diyor.
Seçenekler için tıklayın
Denizyıldızı Kadın Platformu 8 Mart’ta kuruluşunu gerçekleştirerek hem 1857’de 129 kadın işçinin ölümü ile sonuçlanan kazaya atıf yapıyor hem de Deniz Yıldızı’nın hikâyesindeki gibi sahile vuran denizyıldızlarını tekrar suya bırakarak ‘bir tanesinin bile yaşayabilmesi ‘ için verilen çabayı hatırlatıyor.
Platform, kadınları tüketici kimliğinden çıkarıp üretimin bir halkası haline getirerek ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımını attırmayı hedefliyor. Kurucuları arasında Sosyologtan ev hanımına, avukatından muhasebecisine, toplumun her kesimini temsil eden isimlerin yer aldığı platformun önceliği, güçlü kadın profilini topluma kazandırmak.

 Dernek Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Buca Belediyesi Meclis üyesi Zeynep Şen, birçok kamu kurumuyla görüşerek fikir alış-verişinde bulunduklarını  ve bu işbirliği içerisinde projeler hazırladıklarını belirtti. Ayaklarının üzerine basan, özgüveni yüksek, iş hayatına(üretime) katkı sağlayan(ekonomik özgürlüğünü eline alan) kadın profilini öncelikle Buca’ya daha sonra İzmir’e yaymayı ve kadınlarımızın ekonomik hayata katılımını arttırmayı amaçladıklarını vurguladı.Kadınların ekonomik ve sosyal yönden güçlü olması yetiştirdikleri nesile de yansıyacak, iyi yetişmiş gençler ve güçlü aile kavramları genel olarak toplumu  da olumlu yönde etkileyecektir.. Hayat koşuşturması içerisinde maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden toplumdan soyutlanan bir kadının bile hayatını değiştirebilmek, bizim için çok önemli.’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder