-->

Çeviri

24 Temmuz 2020 Cuma

ZAKİR KAYA Şifre Çiriş


Koç burcu olduğumu 55 yaşımda anca uzun araştırma sonucunda doğduğum köyden aynı yıl doğmuş olan yaşıtlarımın annelerinden aldığım bilgilere göre nisan ayında doğduğum sonucuna vara bildim. 
Şifre şu ben doğarken çiriş çıkmış peki çiriş nedir?
Çiriş otunun faydaları nelerdir? Çiriş otu neye iyi gelir?Çiriş otunun faydaları nelerdir? Çiriş otu neye iyi gelir?
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen çiriş otu; sarızambak, dağ pırasası, yabani pırasa, gülik, güllük, kirkiş otu, kirgiç ve çiviş olarak da bilinen zambakgiller ailesinden sarı çiçekli ve çok yapraklı bir bitkidir. Peki, çiriş otunun faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...
– Adet düzensizliklerinin azalmasına, regl döneminin düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı olur.
– Vajinal akıntının azalmasına ve sorunun tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur.
– İdrar yolu enfeksiyonlarında tedavi sürecinin hızlanmasına yardım eder.
– Çiriş otunun suyu sivilce ve egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlar.
– İçindeki vitaminler sayesinde, saç dökülmelerini azaltır, saç köklerinin daha güçlü olmasını sağlar.
– Saçkıran gibi daha ciddi saç sorunlarının da iyileşmesinde önemli rol oynar.
– Hemoroid (Basur) rahatsızlığının tedavisinde olumlu etkileri vardır.
– Emziren kadınlarda süt miktarının artmasına yardımcı olur.
– Akrep ve yılan sokmalarında tedavi amaçlı kullanılır.
– Beyaz kan hücrelerinin artmasında rol oynar.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyan, cilt sorunlarının iyileşme sürecine katkı sağlayan ve saç dökülmesini azaltan çiriş otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Şimdi, çiriş otunun faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim…
ÇİRİŞ OTUNUN FAYDALARI
Çiriş otunun sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:
– C vitamini açısından zengin olan çiriş otu, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur.

KONUMUZA DÖNELİM 

Koç burcu erkeklerinin en bariz özellikleri oldukça öz güven sahibi olmalarıdır. Kendilerine o kadar güvenirler ki her şeyin en iyisini o bilir, o tartar, o değerlendirir, o karar verir. Liderlik vasfı oldukça fazladır. Generaller, amiraller, komutanlar genelde koç burcundan çıkmaktadır. Emir vermeyi ve düzeni otoriteyi çok severler. Bu onların adeta hayat anlayışlarıdır. Enerjileri olağan üstüdür. Canlı, kanlı hareketli insanlardır.
Koç burcu erkeği inatçıdır
Koç burcu erkeği çok inatçı, dediğim dedik ve dik başlıdır. Bir şeye karar verdiler mi ondan caydırmak çok zordur. Bu onların en zor yanıdır. Bencildirler. Hatalarının konuşulmasından nefret ederler. Hatalarını asla kabul etmezler ve haklı olduklarını ölümüne savunurlar.

Koç burcu erkeği aşırı meraklıdır
Koç burcu erkeği aşırı derecede meraklıdır. Her şeyi sorgular ve araştırır. Bu özelliği bazen bıktırabilir ne yapar eder merak ettiği konunun sonucunu öğrenir. Koç burcu erkeği içine sığmaz derecede heyecanlı bir yapıya sahiptir. Heyecanını zapt etmek de bir  hayli zorlanır. Bir kaç konuyu aklından geçirdiğinde ancak rahatlar aksi takdirde hafakanlar basar.
Koç burcu erkeğinin dediği olmalıdır. Bunun aksi bile düşünülemez. Verdiği reaksiyonlar oldukça fazladır. Onun için çevresindekiler kendisinden çekinir korkar ve bulaşmak istemez. Bunun sebebi ise liderlik vasfının baskın olmasıdır. İyi otorite sağlar.
Koç burcu erkeği çok cömerttir
Koç burcu erkeği çok cömerttir. Parasını ileriyi düşünmeden sonun kadar harcayabilir. Merhametlidir. Yardımseverdir. Sokaktan geçen hayvanlara bile çok şefkat merhamet gösterir. Nerede bir ihtiyacı olan görse hemen yardım eder. Üstelik yardımının sınırı yoktur. Oldukça sorumluluk sahibidir. Aynı anda ailesinin arkadaşlarının çevresinin sorumluluklarını o üstlenir. Arkadaşlıkları sıkı ve dostluk çerçevesindedir. Dostları için hiç düşünmeden her şeyini feda edebilir.
Koç burcu erkeği özgürlüğüne aşırı düşkündür. İşini de eşini de özgürlüğüne müdahale ettirmez. Kimseye hesap vermeyi sevmediğinden kendi işini yapacaktır. Yöneticiler kumandanlar, liderler, müdürler genelde koç burcundan çıkar.
koc-burcu
Koç burcu erkeği kolay mutlu olur
Koç burcu erkeği kolay mutlu olur. Hayatı ve yaşamı çok sever. En etkili sıkıntılarda bile bu problemlerden  sıyrılmayı bilir ve mutlu olur mutlu eder. Keyfi çok önemlidir. Keyifli ve konforlu yaşamak için tüm parasını harcayabilir. Muhabbeti iyidir. Beraberken arkadaşlarını sıkmaz. Arkadaş çevresi kalabalıktır. Sosyal bir çevresi vardır. Koç burcu erkeği her ne kadar sosyal ortamı çok sevse de arada bir yalnız kalmayı da sever.
Koç burcu erkeği incitilmekten hoşlanmaz. Randevularına sadıktır bekletilmeyi sevmez hatta nefret eder. Gerektiğinde kırmaktan çekinmez üzerine gidildiğinde aşırı sert ve kırıcı olabilir.
Koç burcu erkeği sosyal ortamdan çok hoşlanır. Neredeyse evde hiç takılmaz hep sosyal ortamlardadır. Ancak huzurlu bir evinin olmasını da önemser.
Koç burcu erkeğinin fiziksel özellikleri
Koç burcu erkeği çok yakışıklı ve seksi, çekici olur. Yüz hatları oldukça ilgi çekicidir. Kendine baktırır. Saçlar parlak ve hafif kızılımsıdır. İnce küçük bir burun ve küçük çekici gözlere sahiptirler. Çene yapıları öne doğru çıkık, dudakları ise küçük ama belirgindir. İleri yaşlarda kambur problemleri yaşayacak kadar eğik yürürler. Çok iri olmasalar da kısada sayılmazlar. Ancak vücutları kaslıdır. Bu görünümle yürekleri hoplatırlar. Marka kıyafetleri vazgeçilmezleridir. En kaliteyi tercih ederler. Mükemmel enerjileri vardır. Enerjileri de fiziklerine olumlu katkıda bulunur.
Koç burcu erkeği ve aşk
Aşk hayatı koç erkeklerinde biraz çalkantılıdır. En küçük hatada sevgisini, ilgisini kaybeder ve sorun çıkartır. Bu nedenle koç erkeğinin eşi çok dikkatli olmalıdır. Erkeği her an avuçlarından akıp gidebilir. Özgürlüğünün kısıtlanmasını asla kabul etmez ve buna tepkisi büyük ve sert olur. Kıskançlığı vardır ancak bunaltıcı değildir. Bencil karaktere sahip oldukları için aşırı derecede sevip bağlanma olmaz ölçülüdür.
Koç burcu erkeğinin iyi yanları
Çalışkandır, azimlidir, canlıdır, eğlencelidir, hem eğlenir hem keyif verir, cesur ve korkusuzdur. İyi bir yöneticidir. Başarılıdır. Hırslıdır ve azimlidir. Tuttuğunu koparır, hedeflediğini başarır. Aldığı hiç bir karardan vazgeçmez ve geri adım atmaz. Sevecendir, yardımsever ve merhametlidir. Oldukça cömerttir. Bunlar koç burcu erkeğinin sevilen iyi yanlarıdır.
Koç burcu erkeğinin kötü yanları
İnatçı olmaları, dediğim dedik olmaları, aldatmaya meyilli olmaları, hata kabul etmez olmaları, diktatör olmaları, aşırı derece de meraklı olmaları, bencil olması, her yerde önce kendini düşünmesi, ben merkezli yaşaması, tahammülsüz olması, sorumsuz olması bunlar koç erkeğinin kötü yanlarıdır.
Burçlarla uyumu
Koç erkeğine en uyumlu burç kadını aslan burcu kadınıdır. Aslan burcu kadını koç burcu erkeğinin tam olarak bir kadında olmasını istediği özellikleri üzerinde taşır. Uzun yıllar evli kalabilirler burçları uyumludur. Terazi burcu ile fiziksel olarak anlaşabilir. Yay burcu kadını ile fantastik maceralı bir hayat yaşayabilirler.
Koç burcu erkeği hangi kadınlardan hoşlanır?
Koç burcu erkeği sözünü dinleyen kadınlardan hoşlanır. Çok sıkan hep yanında bulunmayı arzu eden kadınlardan bıkar ve sıkılır. Aşırı ilgiyi sevmez. Samimiyetten hoşlanır. Kendisine hizmet ve hürmet eden kadınlara bağlanır.
Koç burcu erkeği nelerden etkilenir?
Koç burcu erkeğini etkilemek için mantıklı davranışlar sergilemeli ve duygusallıktan uzak durmalısınız. Sinirli ve sert kadınlardan nefret eder. Sakin ılımlı ve mantıklı kadınlara bayılır. Onu etkilemenin en kolay ve pratik yolu sürekli onu meraklandırmanızdır. Meraklı bir kişiliği olduğundan kendinizle ilgili meraklandırırsanız o zaman etrafınızda pervane olacaktır.
Nelerden hoşlanır?
Liderlik yapmayı her gittiği yerde sözünün dinlenmesinden çok hoşlanır. Ayrıca övülmeyi çok sever. Adeta övgüyle beslenir.sosyal ortamları çok sever. En çok sevdiği de spor yapmaktır. Eğlence mekanlarına gitmeyi dostları ile vakit geçirmeyi çok sever.
Hediye seçimi
Onu öven ve ona kendini özel hissettiren hediyeler alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder