-->

Çeviri

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Konak Meclisi' nde Gergin Anlar


Konak Belediyesi’nin Ağustos ayı ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi. Oturum öncesi konuşan Başkan Pekdaş, İzmir’de ani bastıran yağmurun yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özkan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileklerinde bulundu. Gültepe semtine bağlı Boğaziçi mahallesinde meydana gelen olayda dört vatandaşın da yaralandığını dile getiren Pekdaş, geçmiş yıllarda dere yataklarına inşa edilen plansız yerleşim yerlerindeki alt yapı eksikliklerinin bu tür büyük felaketlere sebep olmaya devam ettiğini söyledi.
TEDBİRLER ALINACAK
Yağmurdan dolayı yolda kalan bir araca yardım etmek isterken şiddetli akan sel suyuna kapılıp park halindeki kamyonetin altına sıkışarak hayatını kaybeden Özkan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Pekdaş, “Olayı duyar duymaz kazanın olduğu yere gittim. Emniyet müdürü ve savcı da oradaydı. Bu acının tarifi mümkün değil. Bu acılar bizi daha çok sorumluluğa sevk ediyor. Bir taraftan bizler belediye yetkilileri olarak görevlerimizi itinayla yapmak durumundayken öte yandan yaşadığımız dünyanın canlı bir dünya olduğunu, çevreye saygılı olmamız gerektiğini, doğayı korumamız gerektiğini de unutmamalıyız. Türkiye’nin pek çok yerinde ciddi göç dalgalarıyla plansız, altyapıları olmayan şehirler yaratıldı. Biz sonradan bu şehirleşmeye karşı önlemler aldık, altyapıları yapmaya başladık ama doğanın dengelerini gözetmeksizin yapılan şehirleşme hareketleri; dere yataklarına evlerin, yoların yapılması yüzünden bugün bu büyük felaketler oluyor. Dolayısıyla hem çevreyi korumak hem doğaya saygılı bir planlamayı yapmak hem de teknolojinin getirdiği tüm yenilikleri kent hayatına geçirmek durumundayız. Bu sorunla da acele ilgilenilmesi için Büyükşehir yetkilileriyle konuştuk. İZSU ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı gerekli girişimlerde bulundu. Her türlü sorumlulukla sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu acıların bir daha olmaması için tedbirleri almak, bize düşen sorumluluğu yerine getirmek görevimiz. Belediye bürokratı arkadaşlarımız dört yaralı vatandaşımızın yakınlarını ziyaret etti. Her türlü ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Yaraları sarmak için var gücümüzle çalışacağız. Buradan bir kez daha kazada ölen çocuğumuza Allah’tan rahmet, ailesine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi. 
RAHAT UYUYACAK MISINIZ? 

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı sert tepki gösterdi. Şanlı, “Bu kent 15 yıldır CHP idaresinde. Hollanda da denizden 1 metre yükseklikte ama önlemlerini almışlar. Biz de bunun önlemini almazsak bu gencin ailesinin elleri hepimizin, sizin yakanızda olur. Bu olayı senin işin benim işim diyerek üstümüzden atmak önemli değil. Önemli olan siz bu akşam başınızı yastığa koyduğunda rahat uyuyacak mısınız?” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder