-->

Çeviri

24 Ağustos 2014 Pazar

Paralele verilen destek CHP’de isyan çıkardı

Paralel örgütün İzmir ayağına yapılan ve 11 polis memuru ile müdürünün tutuklandığı operasyon CHP’de krize neden oldu. Örgüt yüzünden binlerce insanın mağdur olduğunu söyleyen CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, tutuklulara destek veren partilileri sert bir dille eleştirdi




Yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte paralel örgüte sıcak mesajlar veren CHP İl Başkanı Ali Engin'in tutuklanan polislere destek vermek için geçtiğimiz Perşembe günü adliyeye gitmesi partide isyan çıkardı. Kendisi de Ergenekon davasında 27 yıl hapis istemiyle yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, "Ben bu örgütün yaptığı iftira kampanyası sonucu ürettiği sahte deliller nedeniyle yargılanıyorum. Bu kumpasçı ve tezgahçı örgüt yüzünden binlerce insan mağdur oldu, çile çekti. Şimdi bu eli kanlı örgüte destek verenler binlerce mağdur insan ve yakınının yüzüne nasıl bakacak" dedi.

Operasyona destek

Partisinden bu örgüte yapılan desteklerin kendisini çok üzdüğünü belirten Ersin, "Benim sözüm sadece bir kişiye değil bu örgüte destek veren herkese. Burada sadece ben mağdur değilim. Şu an CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün de bu eli kanlı örgütün sahte delilleri yüzünden Ergenekon davasında yargılanıyor. Bu desteği verenler bir daha düşünmeli" dedi. Örgüte karşı yapılan operasyonları hukuk içinde olması koşuluyla desteklediğini belirten Ersin, "Buna herkesin de destek vermesi lazım. Bu bir insanlık sorunu" ifadesini kullandı.
"Bizim cami cemaatiyle ilgili bir problemimiz yok. Ama devletin kurumlarına hele hele emniyet ve yargı gibi çok önemli 2 kuruma yerleşerek yıllarca terör estirenlerle problemimiz var" diye konuşan Ersin, "Bunlar, ülkede korku imparatorluğu yarattılar. Hepimiz telefonla konuşamaz hale geldik. 
Cezaevinde çürüyen insanlar var, iftiralar nedeniyle kahrından yaşamını yitirenler, intihar edenler var. Şimdi bu eli kanlı örgüte, böylesine acımasız bir örgüte kol kanat germek hangi gerekçe ile olsun doğru değil. Gerçeği görmek için illa ki bu örgütün zulmüne uğramak gerekmiyor" dedi.

Kocaoğlu ve Engin övgü yağdırmıştı
30 Mart'taki yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin, paralel yapının yayın organlarına açıklamalarda bulunup sıcak mesajlar vermişlerdi. Örgütün faaliyetleriyle ilgili, "Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder" diyen Engin, "Ne varsa hizmet hareketine atmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Hizmet hareketini de kutluyorum. 30 milyar dolar ihracat yapan kuruluşları var. Hükümetten korkmuyorlar, TUSKON'a sahip çıkıyorlar. Bu iyi bir şey. Bu insanlar temiz. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum" diye konuşmuştu. Cemaatin düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına verdiği destek nedeniyle eleştirilen alan Aziz Kocaoğlu da, "Belediyeye ait olan salonlar, fuar alanları, meydanlar İzmirli'nin malıdır. Biz tüm siyasi partilere, STK'lara bu alanlarımızı kullandırırız. Onlar bu ülke için çalıştıklarına göre, buraların ücretsiz tahsis edilmesi kadar doğal bir şey yoktur" açıklamasını yapmıştı.

27 yıl hapsi isteniyor
Ahmet Ersin, şu an CHP Denizli Milletvekili olan İlhan Cihaner'in Erzincan Başsavcılığı görevinden alındığı dönemde TBMM İnsan Hakları Araştırma Komsiyonu üyesi sıfatıyla partisi tarafından görevlendirilerek bu kente gitmişti. Ersin'in bu ziyaretinde 'Munzur' isimli gizli tanığa para dolu bir çanta vererek bunun karşılığında ifadelerini değiştirmesini istediği iddiaları ortaya atılmıştı. Ersin hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasıyla dava açılmıştı ve daha sonra örgüte üye olmak suçlaması da yöneltilmişti. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası süren Ersin'in 27 yıl hapsi isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder