-->

Çeviri

29 Ekim 2014 Çarşamba

Altgeçit değil, ölüm geçidi!

Karabağlar Gediz Kavşağı'ndaki altgeçit, keskin virajı ve sabitlenmeyen dev kaldırım taşları ile ölüm yoluna dönüştü. Yaşanan kazada 2 tonluk taşın altında kalan tekstil işçisi Fikriye Kıyak'ın yaşam mücadelesi devam ederken, yakınları "Önlem alınmazsa başka canlar da yanacak" diyor

ÖLÜM GEÇİDİ
Karabağlar Gediz Kavşağı'ndaki altgeçit, keskin virajı ve sabitlenmeyen dev kaldırım taşları nedeniyle ölüm yoluna dönüştü. Araçların dönerken sık sık 2 buçuk metre genişliğinde ve yaklaşık 2 ton ağırlığındaki beton kaldırım taşlarına çarptığı altgeçidin son kurbanı 40 yaşındaki tekstil işçisi Fikriye Kıyak oldu. Üzerine devrilen beton bariyerin altında ezilen 3 çocuk annesi Kıyak'ın yaşam mücadelesi yoğun bakımda sürerken, kazadan şans eseri kurtulan mesai arkadaşları, yaşadıkları dehşet dolu anları Yeni Asır'a anlattı. 

"Son anda kaçabildik" 


Yaşadıkları dehşet anlarını Yeni Asır'ın Olay Yeri Muhabiri Tolga Tekin'e anlatan Elmas Yıldırım ve Fatma Bozkurt, "Hep beraber iş çıkışı evlerimize gidiyorduk. Karşıya geçmek için başka bir geçit olmadığı için bu alt geçiti kullanıyoruz. Ama burada yayaların yürümesi için bir yol yok. Mecburen burayı kullanıyoruz. Araçlar geçerken sık sık bu keskin virajı alamayarak kaldırımlara ve duvarlara çarpıyorlar. Bu sefer kurban biz olduk. Kimbilir daha kaç kişinin canı yanacak. Burada bir önlem alınması için illa ki birilerinin ölmesi mi lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çarpan sürücü hakkında şikayetçi olduk. Biz canımızı zor kurtardık ama arkadaşımız şu anda ölümle pençeleşiyor. Bu olayın sorumlularının gereken cezayı almalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Vatandaşlar kurtarmıştı 

Kaza önceki gün Karabağlar Gediz Kavşağı 400 sokaktaki Gediz Alt Geçiti'nde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Buca'dan Karabağlar yönüne gitmek için Gediz Alt Geçiti'ni kullanan Bahattin Karahan yönetimindeki 35 VSY 21 plakalı kiralık otomobil, keskin virajı alamayarak yol kenarındaki büyük kaldırım taşlarına çarptı. Bu sırada çalıştıkları tekstil atölyesinden iş çıkışı evlerine giden Fikriye Kıyak, Elmas Yıldırım ve Fatma Bozkurt, yere sabitlenmediği için aracın çarpması sonucu üzerlerine devrilen taşın altında kaldı. Fatma Bozkurt ve Elmas Yıldırım canlarını zor kurtarırken, yaklaşım 2 ton ağırlığında ve 2 buçuk metre genişliğindeki beton bariyer parçasının altına kalan Fikriye Kıyak acı içinde çığlık atmaya başladı. Olay yerine gelen vatandaşların yardımıyla beton parçasının altından kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fikriye Kıyak Genel Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Ölümle pençeleşen 3 çocuk annesi Fikriye Kıyak'ın hayati tehlikesi sürüyor.

Ailesi dava açacak 
Ölüm döşeğinde yatan Fikriye Kıyak'ın yakınları ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dava açacaklarını belirterek "Büyükşehir Belediyesi bunun bedelini ödeyecek. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın" diye konuştular. Öte yandan keskin virajı alamayarak kaldırım taşına çarpıp 3 kadının yaralanmasına neden olan araç sürücüsünün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder