-->

Çeviri

16 Ekim 2014 Perşembe

Görünmez Bağ –Gönül DOSTLUĞU



Paylaşmak,güvenmek,fedakarlık, sevmek , sevilmek insan olmanın tek şartı soyut duygularımızdır. Ne kadar güçlü kuvvetli, makam mevki sahibi zengin ve etkikeli olursak olalım. İnsan ilk önce güvenmek istiyor. alışveriş yaparken bile hiç tanımadığımız insana güven duygumuz uyanmazsa , o kişiye karşı güvensizlik hissedersek alışveriş yapmadan rahatlıkla çıkarız. Diyemiyoruz aldatırsa aldatsın benim çok param var batmam diye.
Güvenmek şart o güven duygusu için insanoğlu hep arayış içinde olmuş, hep bu güven duygusunu aramıştır. Tüm dinlerin temel kuralı ilahi yaratıcımıza güvenmek. İlahi yaratıcımıza güvendiğimizde ruh rahat, beden rahat, insan rahat.
Sosyalizim ilişkilerinde de öyle insanlar birey olarak iletişim kurduğu karşısındaki bireyi güvenmek istiyor.Topluma güvenmeyei öğreniyoruz basamak basamak.
Psikolojik açısından ele aldığımızda da aynı beklentiler karşımıza çıkıyor.kendimize olan güveni mizi kaybedince tüm psikolojik ve bedensel rahatsızlıklar başlıyor.
Bütün bu soyut duyguların ilk şartı diyebileceğimiz güvenden, sonrada sevgi geliyor. İnsanı insan yapan. Sevmek şart koşulsuz şartsız belentisiz olmalı sevgi. İletişim kurduğumuz toplumda dünyada,evrende insanların birbirlerine yakışlaştıran bağ sevgi duygusudur. Sevginin çekim gücü o kadar büyükki... hiç görmediğiniz ilahi yaratıcımızı bütün ruhumuzla seviyoruz.
Sevginin çekim gücü kadar büyükki günlerce uyumadan bebeğimizin başında ateşi düşünceye kadar uykusuz kalaıyoruz.
Sevginin çekim gücü okadar büyükki bu vatan için gözlerimiz kırpmadan sabahlara kadar dağ başında nöbet tutuyoruz
Sevginin çekim gücü okadar büyükki hiç görmediğiniz sosyal medya facebook gibi sayfanızda sizi hiç tanımadan paylaşımlarınızla enerji alıp, hayata tutnmak isteyenler var
Fizik kurallarında hep bir çekim vardır. Atomun içinde nötron, proton ve elektron varsa çekim gücü bunları biliştiriyorsa.sevgi (soyut duygu) ile insan da bu çekim gücü var
Gönülden gönüle giden bir çok ince bir bağın varlığına çok inandığım içinGönül dostluklarına çok önemm verdim. Bu yüzden hepgönül dostluklarına kapım sonuna kadar açık kalmıştır. En kötü zamanda açık kaldı. Yürek sert ve haksız eleştirilerle bazen mevlana gibi oluyor. Dünya gözünüz kapanıp gönül gözünüz, gönül kapınız açılabiliyor. O yüzden yaşadığımız acıları hastalıkları bu hastalıklar amansız kanser rastsızlıkları vb de olabilir. kırgınlıkları ayrılıkları hiç hafife almamak gerek. Herşeyi gönül gözüyle bakıyorsunuz. Bir karıncanın bile amacını hedefini emeğini anlayabiliyorsunuz.
Amansız hastalıklarımızda bir eyyüp peygamberimizi acılarını anlayabiliyor. Onun kalbiyle diliyle dua edebiliyorsunuz.
Sevginin çekim gücüne kullandığı ilacın etkisinden saatler sonra uyanıp, sizin enerjinizi sevgisinizi arıyorsa sizde onun uyanıp uyanmadığını merak etmemeniz münkün değil.
Sevginin çekim gücü sayesinde o kişiyle gönülden gönüle giden çok ince bir bağınız vardır. Artık
Dualarınızda, gözyaşlarınızda sizi çeken sevginin çekim gücü burdada kendini gösterir. Şifa olmak hastalığına, umud olmak. Bencil olmamak paylaşmak duaları paylaşmak ilahi gücünün sevgisini paylaşmak insanlığınıza değer katar mevkinizi görülmez manevi mevkinizi yükseltirsiniz.
İnsan olmanı tadını güvenme duygumla başladım sevmekle sonsuzlaştırıyorum. Ölümsüz olmak belkide bu... gönülden gönülden oluşan sevgim bağımla, sevgimle şifa olmak .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder