-->

Çeviri

9 Ekim 2014 Perşembe

İzmir Valiliği Genelkurmay’ı yalanladı: Bayrak yakılmadı

İzmir Valiliği Genelkurmay’ı yalanladı: Bayrak yakılmadı

İzmir Valiliği, Genelkurmay’ın Kadifekale’de bayrak yakıldığına dair iddiası üzerine, bayrağın yakılmadığını açıkladı. Genelkurmay iddiayı sitesinden kaldırdı.
İzmir Valiliği, Genelkurmay Başkanlığı’nın Kobanê eylemleri sırasında Kadifekale’deki Şehitlik’te bulunan bayrağın indirildiği ve yakıldığı iddiasını, resmi internet sitesindeki açıklamayla yalanladı.
Açıklama siteden kaldırıldı
Genelkurmay Başkanlığı da resmi sitesinden önceki gün yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bölücü Terör Örgütüne müzahir 150-200 kişilik bir grup tarafından, İzmir / Konak Kadifekale Şehitliğinde bulunan bir Türk Bayrağı direğinden indirilerek yakıldı.”
Genelkurmay, Valiliğin dünkü açıklamasının ardından bu ifadeyi de resmi internet sitesindeki açıklamadan çıkardı.
Valilik Genelkurmay’dan bahsetmedi
İzmir Valiliği’nin açıklamasında Genelkurmay’a direkt atıf yapılmadı:
“08 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan bazı basın yayın organlarında; ‘bölücü terör örgütüne müzahir 150-200 kişilik bir grup tarafından İzmir’in Konak İlçesi Kadifekale Şehitliğinde bulunan bir Türk Bayrağı’nın direğinden indirilerek yakıldığına’ ilişkin haberlerin yer aldığı görülmektedir. Konu hakkında yapılan detaylı incelemelerde;
07 Ekim 2014 tarihinde akşam saatlerinde Kadifekale sur içerisinde bulunan 40 metre yüksekliğindeki demir direğe asılı bulunan 9×13,5 metre ebadındaki Türk Bayrağının yasa dışı bir grup tarafından indirilmeye çalışıldığının haber alınması üzerine, bölgeye süratli bir şekilde güvenlik kuvvetleri intikal ettirilmiş, bayrağı yarıya kadar indirmiş olan eylemci grubun bayrağı tamamen indirmesine fırsat verilmeden, müdahale edilmek suretiyle söz konusu bayrağın yeniden göndere çekilmesi sağlanmıştır.
Kadifekale bölgesindeki Şehitlikte bulunan bayrağın hiçbir şekilde indirilmesinin ve yakılmasının söz konusu olmadığı, yakın bir yerde bulunan kale sur içerisindeki başka bir bayrağın indirilmeye teşebbüs edildiği, ancak güvenlik kuvvetlerinin hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettiği, bayrak indirme girişimini sonuçsuz bıraktığı, bayrağın yeniden göndere çekildiği ve iddia edildiği gibi hiçbir şekilde bayrağı yakma girişiminin de olmadığı anlaşılmıştır.”kaynak imc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder