-->

Çeviri

15 Eylül 2014 Pazartesi

CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül Röportajım


İzmir Buca İlçe Başkanlığı ziyaretimizde başkan Bekdaş GÜL, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları üyeleri Orhan RÜZGAR, Hüseyin SERMEN, Muhittin ÇİMEN, Sıdıka DURAN, Kasım AKDAĞ ve
Kuruçeşme Mahalle  Muhtarı Sayın Hasan BATUŞ  tarafından sıcak bir karşılama ile karşılandık. Bir süre sohbet ettik; bu arada ilçe başkanı Sayın Gül' e sorularımız oldu, cevaplar aradık.


-Sayın başkanım, CHP' de yaşanan kongre heyecanı İzmir' de biraz sönük geçti. Sanki CHP İzmir, kararını vermiş gibiydi. Ankara' ya büyük bir katılım sağlanmadı. Bunu genel başkana olan sadakat ve bağlılık olarak mı; yoksa Muharrem İnce' yi başkanlığa yeterli bulmamanın bir belirtisi olarak mı anlamalıyız?



Bekdaş Gül:
-Aslında her iki başlık da doğru tespit. Genel başkanımızın çalışma ritmi ve liderlik özellikleri tarafımızca benimseniyor. Yeni bir genel başkana İzmir sıcak bakmıyor. Ve biz de tercihimizi genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu' ndan yana kullanıyoruz. İzmir' de başarılı olduk. Özellikle Buca' nın riskli olduğu söyleniyordu. Ama Buca' da olsun, İzmir' de olsun açık ara farkla, her şeye rağmen seçim
leri kazanmayı becerebildik.

-Sayın başkan, Buca' da çöp konteynerlerinin düzensizliği ve çöplerin geç alındığı hakkında gerek sosyal medya, gerekse rakip partilerden açıklamalar ve şikayetler aldık. Çöp sorununu halledebildiniz mi? Buca büyük ilçelerimiz arasında, elbette arada sorunlar olabilir. Ama genele baktığınız zaman, Buca Belediyesi' nin hizmetlerini yeterli buluyor musunuz? Buca Belediyesi ile bu konularda, bir uyarınız ya da çalışmanız oluyor mu?

Bekdaş Gül:
-Belediye başkanımız Sayın Levent Piriştina, halkla iç içe yaşamayı seven ve halktan bire bir sorunları dinleyen, çok başarılı bir başkan. Uyum içinde çalışmamıza imkân veren, gerektiğinde halkın sorunlarını dinleyen, her partiye aynı mesafede davranmaya dikkat eden bir başkanlık yönetimi sergilemektedir. Çöp konteynerleri ile ilgili çıkan haberinizin ardından, çöp konteynerleri yıkanmış, boyanmış ve onarılmış; çöp toplama işlemlerine daha fazla önem verilmiştir. Buca' mızda, iddia edildiği gibi aksayan bir hizmet yoktur. Buca ilçemizin her mahallesine aynı hızda ve titizlikte hizmet ulaştığını takip ediyoruz. Tabi ki şikayetler söz konusu olunca, gözden kaçırılmış bir şey varsa da bunu belediye yönetimi başarılı bir şekilde telafi edebilecek güce sahiptir. İzmirliler CHP' yi seviyor, CHP de İzmirlilere hizmeti seviyor. Size kapımız her zaman açıktır. Geldiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Keyifli bir röportajın ardından, misafirperverliklerinden dolayı başkana, yönetime, kadın kollarına ve değerli muhtarımıza teşekkür ederek, halkın talep ve şikayetlerine tercüman olacağımızı söyleyerek müsaade istedik ve tekrar görüşmek üzere ayrıldık.
Saygılarımla,

                                                                                                                          ...Zakir KAYA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder