-->

Çeviri

16 Eylül 2014 Salı

Karataş: CHP'nin AK Parti'ye benzemeye çalışIyor dedi




CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Cumhuriyet Halk Partisi'nde Merkez Yönetim Kurulu'nun belirlenmesinin ardından parti yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medyada bir yazı kaleme alan Karataş, "CHP'nin artık omurgası da, ekseni de, yörüngesi de kaymıştır" dedi. Karataş, "CHP kurultaydan sonra ilk çalışmalarına, pasta keserek, besmeleyle başladı. Gençlerin de katıldığı törende, eski Saadet Partili; yeni CHP'li Mehmet Bekaroğlu ile Sena Kaleli, üzerinde tek hedef iktidar yazan pastayı, Besmele çekerek kestiler" ifadesine yer verdi.

"Mesaj veriyorlar"
CHP'nin AK Parti'ye benzemeye çalıştığını ifade eden Karataş yazısında, "Belli ki, Besmele çekerek bir yerlere mesaj veriyorlar. Muhafazakarlaşarak oy almaya çalışan CHP, AK Parti'ye oy verenlere; bize gel diyor. Besmele çekerek pasta kesmeleri ondan, ama bunu da çok acemice yapınca, tepki de çekiyorlar, çakma muhafazakar bunlar. Böylece yeni CHP ne İsa'ya yaranıyor, Ne de Musa'ya" ifadelerine yer verdi.
"Yeni CHP artık bu yola girmişse daha dikkatli olmalı" diyen Karataş, "Hristiyan adeti ile pasta, Müslüman adetiyle besmele olmaz, çakma damgasını yersiniz sonra. En iyisi siz daha işin başında iken, destek almalısınız Diyanet İşleri'nden, partiye doldurduğunuz müftülerden, hacılardan, hocalardan. Madem karar verdiniz, girdiniz bu yola, her şeyi tam yapın, çakma dedirtmeyin kendinize" ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu eleştirisi

Eski Refah Partili Mehmet Bekaroğlu'nun genel başkan yardımcısı olmasına da değinen Karataş, "Hadi bakalım kolay gelsin. Rastgele. Bak! Refah Partili Mehmet Bekaroğlu da MYK'da genel başkan yardımcısı olmuş. Hem de; CHP'yi tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu. Şaka gibi değil mi! CHP'yi değiştireceğim diyen Kılıçdaroğlu'nun değişimi nasıl gerçekleştireceği artık daha net anlaşılıyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder