-->

Çeviri

12 Kasım 2016 Cumartesi

Öğrenciler 15 tatil ne zaman başlayacak sorusunun cevabını arıyor.. İşte yarıyıl tatilinin tarihi

Öğrenciler 15 tatil ne zaman başlayacak sorusunun cevabını arıyor.. İşte yarıyıl tatilinin tarihi

15 tatili ne zaman başlayacak sorusunun cevabı öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı takviminde açıklanan tarihe göre öğrencilerin 15 tatile ne zaman çıkacakları belli oldu. Peki 2017 Eğitim yılında öğrenciler ne zaman 15 tatile çıkacak. İşte yarı yıl tatilinin başlayacağı ve biteceği tarih

15 tatil ne zaman sorusu öğrencilerin merakla araştırdığı konular arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Okul stresinden uzaklaşmak için tatil yapacakları zamanı merakla bekleyen öğrenciler, 15 tatil ne zaman sorularıyla okulların kapanacağı tarihi merakla bekliyor. Öğrenciler kadar tatil planları yapan ailelerin de merak konusu olan okullar ne zaman kapacak sorusu Milli Eğitim Bakanlığı iş takviminde yanıt buldu. İşte 15 tatil ne zaman sorusuyla okulların ne zaman kapanacağını araştıranlar için detaylı bilgiler
15 tatil için bekleyişlerini heyecanla sürdüren öğrenciler okullar ne zaman kapanacaksorularını sormaya devam ediyor. Dönem boyunca her sabah erken saatlerde okula gidip 6 saat civari ders alan öğrenciler, sömestr'ın gelişini iple çekiyor. Yarıyıl tatil için planlarını şimdiden yapanların arasında veliler de yer alıyor. Öğrencilerin 15 tatil ne zaman sorgularına katılan veliler, evlatlarının ders çalışma tempolarını ayarlamak ve tatil planlarını çizmek için bu sorgulara katılım sağlıyor. 
15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Milli Eğitim Bakanığı'nın İnternet sitesinde yer alan iş takviminde, okullar 20 Ocak Cuma günü kapılarını kapatacak. 16 gün tatil yapacak olan öğrenciler, 06 Şubat Pazartesi günü ikinci dönemin ilk ders ziliyle eğitime tekrar başlangıç yapacak. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan iş takviminin tamamı:
"2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016´da başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.
2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.
2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´incisınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak."
TATİLİ NASIL VERİMLİ GEÇİRİRSİNİZ?
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Servisi, 15 tatil ya da diğer bir ifade ile yarıyıl tatili yapmaya hazırlanan öğrenciler için tatil verimli geçirme yöntemleriyle ilgili bir bülten yayımladı. İşte bültene göre tatili verimli geçirmenin yöntemleri;
"Kimi öğrenci 15 günlük tatilini, eksiklerini gidermek için ders çalışarak değerlendirirken kimi öğrenci günlerini televizyon veya bilgisayar başında geçirmeyi tercih ediyor. Öğrencilerin tatilde mutlaka bir tatil programı hazırlamalarını, ders çalışmayı ihmal etmemelerini, konu tekrarı yapmalarını, yeni konulara çalışmalarını ve bol bol kitap okumalarını öneriyoruz.      
Televizyon veya bilgisayar başında geçirilen boş zamanın dinlenmekten çok yorgunluk meydana getirir. Birçok öğrenci bu fırsatı, kitap ve defter kapağı açmadan, okullar açılana kadar televizyon seyrederek, geceleri geç saatlerde yatarak ya da odasına kapanıp bilgisayar başında saatlerini harcayarak değerlendirme eğilimindedir. Bu düzene alışık olmayan fizyolojik yapı önceleri zorlanır, daha sonrasında da yavaş yavaş tembellik ortaya çıkar. Tatil boyunca tembelliğe alışan bünye okul açıldığında eski düzenine dönebilmek için zorlanacağı gibi uzun bir süre kendini toparlayamaz. Bunun sonucunda ikinci döneme iyi bir başlangıç yapmak amacıyla verilen tatil tam tersi bir durumla sonuçlanır.    
Her öğrencinin kendi durumuna göre bir çalışma stratejisi belirlemesi gerekiyor. Kısa ve uzun vadeli hedeflerin, öğrencilerin çalışma isteklerini kamçılayacağı gibi hayali ve gerçekleşmesi imkânsız hedeflerinse belli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu dönem içinde uygulanabilecek 4 temel strateji: “Konu tekrarı yapmak, eksik kalan konuları tamamlamak, yeni konulara çalışmak, bol bol kitap okumak.” 

İnsanlar öğrendiklerinin yüzde 66’sını bir günde unutuyor     
İnsanlar öğrendiklerinin yüzde 75’ini bir haftada, yüzde 66’sını bir günde, yüzde 54’ünü de bir saat içerisinde unutuyor. Unutmayı önlemenin yoluysa yapılanları tekrar etmekten geçiyor. Özellikle geçmiş konularla ilgili çalışmalarda çok fazla hata yapan öğrencilerin mutlaka genel tekrara ağırlık vermeleri gerekiyor.   Konu eksiği fazla olan, konuları sınava kadar yetiştirememe korkusu yaşayan öğrenciler bu tatilde önceliği, eksik konularını tamamlamaya vermeli. Çünkü ikinci dönem hem zamanın daha kısa olması hem de bahar mevsiminin gelmesi ve sıcakların başlaması nedeniyle öğrenci için güçlük yaratabilir. Konu eksikleri olmayan ve çalıştığı konularda az hata yapan öğrenciler ise yeni konulara çalışabilirler. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarılar yakalaması çok güç. Böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için tatil bulunmaz bir fırsat. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır         
Çocuklarınızın düşük not alma nedenlerini birlikte tartışıp çözüm üretin, karar alma süreçlerinize çocuğunuzu da dahil ederek sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlayın, okul zamanında kalkış saati, çalışma saati gibi belli rutinlere alışmış çocuklarınızın tatil döneminde vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olun, çocuğunuzla mümkün olduğunca çok zaman geçirin, tatili birbirinizi daha iyi tanımak, anlamak ve birbirinizin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirin. Yetenek, ilgi ve beceri bakımından her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun dönem boyunca sergilediği performansı başka çocuklarla asla kıyaslamayın.         
Tatilde ilk dönemin yorgunluğunu atmak, bedeni dinlendirmek ve zihni bir nebze olsun rahatlatmak da çalışmak kadar önem taşıyor. Bu nedenle tatil programına; sevilen ve zararsız televizyon programlarının izlenmesi, arkadaşlarla bir araya gelinip ortak aktiviteler yapılması, yakınların ziyaret edilmesi, hobilere daha çok zaman ayrılması gibi zevk alınacak bir takım aktiviteleri de eklemek; ancak tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerekiyor. 
Tatili verimli geçirmenin 10 yolu
1. Mutlaka bir tatil programı hazırlayın.
2. Ailenizle birlikte tatil yapın.
3. Tatilde ders çalışmayı ihmal etmeyin.
4. Günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirleyin.
5. Konu tekrarı yapın.
6. Eksik kalan konuları tamamlayın.
7. Yeni konulara çalışın.
8. Bolca kitap okuyun.
9. Dinlenmeye ve gezmeye vakit ayırın.
10. Sosyal faaliyetlere (tiyatro, sinema, konser, spor vb) zaman ayırın."
UZMANLARDAN ANNE BABALARA TAVSİYELER
1. Çocuklarınızın düşük not alma nedenlerini birlikte tartışıp çözüm üretin, karar alma süreçlerinize çocuğunuzu da dahil ederek sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlayın.
2. Okul zamanında kalkış saati, çalışma saati gibi belli rutinlere alışmış çocuklarınızın tatil döneminde vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olun.
3. Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar çok birlikte zaman geçirin. Tatili birbirinizi daha iyi tanımak, anlamak ve birbirinizin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirin.
4. Yetenek, ilgi ve beceri bakımından her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun dönem boyunca sergilediği performansı başka çocuklarla asla kıyaslamayın.
5. Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolunu kullanmayın.
6. Çocuğunuza her şeye rağmen koşulsuz sevdiğinizi ve ona güvendiğinizi hissettirin.                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder