-->

Çeviri

3 Aralık 2019 Salı

Kadınlar 'Turuncu Panayır'da el emeklerini sergiledi

İZMİR Ticaret Borsası'nın (İTB) koordinatörlüğünü yürüttüğü TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun 'Ben Yaptım' proje grubu üyeleri, 'Turuncu Panayır'da el emeği ürünlerini sergiledi.Kadınlar Turuncu Panayırda el emeklerini sergiledi
İTB'nin koordinatörlüğünü yürüttüğü TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun 'Ben Yaptım' proje grubu üyeleri, Turuncu Dernek işbirliğiyle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen 'Turuncu Panayır'da el emeği ürünlerini sergiledi. Oyuncaktan tablolara, takılardan hediyelik eşyalara kadar birbirinden farklı ürünleri satışa çıkaran kadınlar, üreterek kazanç elde etmenin mutluluğunu yaşadı. Çok özel bir iş birliğinin gerçekleştirildiğini söyleyen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu başkanı Aysel Öztezel, "Turuncu Derneği'nin de kadına şiddetle ilgili ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çalışmalarından ilham alarak bu işbirliğini teklif ettim. Kadına nasıl ulaşabiliriz, kadına ticareti nasıl kapsamlı bir hale getirebiliriz düşüncesinden hareketle bu projeyi gerçekleştirdik. Bizim amacımız kadının statüsünü yükseltmek ve kadını iş hayatına alabilmek. Biz iş kadınları olarak İzmir'de hizmet veriyor ve bu iş birliğiyle rol model olmaya çalışıyoruz. Bu iş birliğini iş hayatına kazandırarak, kadınları ekonomik koşullarda kuvvetlendirerek bir noktaya getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
'HEM GELİR KAPISI HEM HOBİ'
Turuncu Panayır'da stant açarak el emeği ürünlerini sergileyen ev hanımı Aslı Buluç, "Bu grubun bir üyesiyim aynı zamanda bireysel olarak da stant açıyorum. Üç boyutlu kağıt sanatıyla ürettiğim ürünlerimi sergiliyorum. Bu sanat aslında geleneksel eski Osmanlı sanatlarından bir tanesi ama şuanda modernize edildi. Çok eskiden günümüze gelen bir sanat ancak figürler modernize edildi. Çok güzel bir talep görüyor. Yoğun bir el uğraşı gerektiriyor. Çerçevesinden, montajına kadar her şeyi benim elimden çıkıyor dolayısıyla vakit ve emek alıyor. Resmin zorluk derecesine göre değişse de, bir tane ürünü hazırlamak en az 4-5 saatimi alıyor. Uzun süredir ev hanımıyım ve daha önceleri de el işleriyle paramı kazanırdım ama son zamanlarda profesyonel olarak stant açıyorum. Benim için hem bir gelir kapısı hem de hobi olmuştu. Hobi olarak başladığım bu sanat artık benim işim oldu. İş disipliniyle yaklaşarak, gece gündüz çalışıyorum" diye konuştu.
ÖRGÜ OYUNCAKLAR İLGİ GÖRDÜ
Stantta rengarenk el emeği ürünleri sergileyen kadınlardan Ebru Çolakoğlu ise, "Bugün standımda oyuncak, kütük pano, el işi çanta ve tablolarımı sergiledim. Hepsini kendim üretiyorum. Stantta özellikle pamuklu iple örerek ürettiğim oyuncaklar çok büyük ilgi gördü. Çocukların kullanımı ve sağlığı açısından yıkanmaya dayanması ve tüylenme yapmaması gerekiyor. Göz kısımlarına zarar vermemesi için kilitli göz kullanıyoruz. Sağlıklı oyuncaklar büyük ilgi görüyor, bugün sırf oyuncak sattım diyebilirim. Çocukluğumda annemden heveslenerek başladım oyuncak yapmaya daha sonra çevreme hediye ettim. Çok fazla talep görünce satış yapmaya başladım ve giderek çevrem gelişti. Şimdi de hem kendimi mutlu ediyor hem de kazanç elde ediyorum" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder