-->

Çeviri

21 Ağustos 2015 Cuma

CHP'de olaylı seçim

CHP'de olaylı seçim

İZMİR'de CHP'nin delege seçimleri tartışmalı geçiyor. Alsancak Kültür Mahallesi'nde çift listeli yarışta kavga çıktı. Sandık başında tutanak yırtıldı, sandık partiye taşındı. CHP'de İl Başkanı Bedri Serter, belediye başkanlarından seçimlere müdahale etmemelerini istedi.


 Delege seçimleri için sandık başında olan CHP'de İl Başkanı Bedri Serter de oyunu Göztepe Mahallesi'nde kullandı. Serter, yerel seçimde adayların ön seçimle belirlenmeyeceği partide Genel Merkez'in belediye başkanlarından kongrelere müdahale etmemeleri talimatını verdiğini vurgulayarak, "Zaten başkanlar buna dikkat ediyordur. Delegelerin yarısının kadın ve genç olmasını istedik, bazı mahallelerde sıkıntı var aşmaya çalışıyoruz" dedi.
 Öte yandan Alsancak Kültür Mahallesi'nde kavga çıktı ve seçim iptal edildi. Kültür mahallesi'nde Hüseyin Saygılı, Yekta Varnalı, Kazım Umdular, Azmi Kumova beyaz liste çıkardı. Sedat Uzunbay bu ekibe dahil edilmeyince kendisi turuncu renkli rakip liste çıkardı. Sandık başında yumruklu kavga yaşanınca sandık partiye taşındı, seçim iptal edildi. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, yaşananları şöyle anlattı:
 

 "Seçim sakin başladı. 30 yaşlarında bir adam sandık başına gelip oy kullanmak istemiş ama listede adı yok. 'Beni hem çağırıyorsunuz hem de listeye adımı yazmıyorsunuz' diyerek, tutanağı yırtmış. Seçim güvenliği olmadığı için sandığın kaldırılmasını istedim. Hüseyin Saygılı tepki göstermiş ve itiş kakış yaşanmış. Sandığı aldım çıkardım, imzalar 81, oylar 88 zaten bir sorun var. Seçimi iptal ettik" dedi.
 Öte yandan beyaz listede bulunan Yekta Varnalı, beyaz liste seçimi açık ara farkla kazandığı için rakiplerin provakasyon yaptığını öne sürerek, "Kusursuz bir seçim yapıldı. İki üç kendini bilmezin provakasyonu oldu. İlçe Başkanı, 'sandığı ilçeye getirin' diye talimat vermiş. Kural, 'gizli oy açık sayım'dır. Beyaz liste çok farklı kazandığı için sandık ilçeye götürüldü. En ufak bir şaibe yok. Bu yöneticiler partiye yakışmıyor. Seçim iptal edilirse aday olmayacağım. Protesto ediyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder