-->

Çeviri

12 Ocak 2018 Cuma

İZMİR TİCARET ODASI BAŞKAN ADAYI ZEKİ YÖNDEM: "PROJELERİMİZLE GELİYORUZ

"
 
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan adayı Zeki Yöndem, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri, STK'lar,  iş dünyası ve basın temsilcileri ile bir araya geldi.

 
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Zeki Yöndem, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri, STK ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek projelerini açıkladı.
 


İŞ DÜNYASI VE STK'LAR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ
İzmir Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, İzmir'in binlerce yıllık bir kültürel geçmişe sahip şehir olduğunu belirterek, "İzmir'in bütün zenginliklerine; potansiyeline rağmen son on yıldır Türkiye’nin toplam üretim ve ihracatında payı azalma eğilimi göstermektedir. İşsizlik rakamları Türkiye ortalamasının üzerindedir.İzmir’i ekonominin lider kentlerinden yapmak için kurumların, odaların, STK’ların birlikte çalışması, proje üretmesi, ekonomik bir sistem oluşturması ve İzmir'i yeniden o parıltılı günlerine taşımak hepimizin görevidir. Kentimizin hak ettiği yere gelmesi için yatırımcının, girişimcinin önünü açmalıyız. Bunun için iş dünyası temsilcilerine, odalarımıza ve STK'larımıza önemli görevler düşüyor" diye konuştu.



İZMİR TÜRKİYE EKONOMİSİNDE
BELİRLEYİCİ ROLE SAHİP OLMALI
 İzmir’in, Türkiye ekonomisinde belirleyici ve öncelikli rol oynayan bir yapıya kavuşması için İzmir'de yapılması gerekenlerin olduğunu kaydeden Yöndem, şunları söyledi:

"İzmir'de sanayi sektöründeki firmaların yaklaşık %99'unu KOBİ'ler oluşturmaktadır. KOBİ'lerin kurumsallaşması, pazarlama kapasitesinin artırılması ve markalaşması için bir yol haritasına ihtiyaç var. Kentte imalat sanayinde tarıma dayalı sanayilerin ve yüksek teknolojiye dayalı bazı sanayi gruplarında yükselmekte görülmekle birlikte bunları yeterli görmüyoruz. İzmir için sürdürülebilir bir ekonomiyi sağlayabilmek için  bizlere önemli görevler düşüyor. Son zamanlarda özellikle dış yatırımcıların kente olan ilgisi, kentin sürekli büyüyor olması ve göçle gelen nüfusla birlikte ortaya çıkan istihdam talebi, konut, alt ve üstyapı ihtiyaçları yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek için yaşamsal bir öneme sahiptir.

İzmirli gençlerimiz iş aramak için başka şehirlere göçmek zorunda kalmaması, kentin ekonomisinin güçlenmesi için; iş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da elini taşın altına koyma zamanı gelmiştir. Gelin hep birlikte İzmir'i üretimin ekonominin lider kenti yapalım.



DOĞRU PROJELERLE YOLA ÇIKTIR
Bu anlayışla büyük ve doğru projeler için yola çıktık.  Son derece inovatif, demokratik açık ve net, hesap verebilen bir yönetim şekli düşünüyoruz.  Çağını takip eden, vizyoner, inovatif, sanayici kimliği ile dünya markalarının global tedarikçisi ve sizlerin içinden gelen bir işadamıyım.

  
DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ İZMİR DEĞİŞİM
TALEPLERİNE DESTEK VERECEK

Odamızın Türkiye'ye rol model olması, uluslararası bir kurum haline getirilebilmesi için bu yolda bir ilke imza atarak siz değerli odamızın üyeleri; iş dünyası, esnaf ve tüccarımızın destekleriyle İzmir Ticaret Odası başkanlığına aday oldum. 

Odamız sadece belirli kesimin hizmetinde değil. Herkesin hizmetinde olacak. Bu sıkıntıları elbirliğiyle çözeceğiz. Çünkü biz tüm tabana yayılmış olan yeni yönetici kadromuzla yepyeni  bir ses ve nefes olmak istiyoruz. İzmir halkı her zaman değişimin öncüsü olmuştur. Bu seçimde İzmir değişim taleplerine destek verecektir. Kurulacak yeni yönetimde oda üyelerimizin yoğun isteklerine sorumluluğun ve yükün altına girmeyi; Odamızı birlikte yönetmeye çağırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder