-->

Çeviri

12 Kasım 2014 Çarşamba

MODERN ÇAĞDAKİ İLETİŞİM KOPUKLUĞUNU GİDERME YOLU -DOĞANAZ YÜRÜYÜŞLERİ-

"Doğa Yürüyüşü" diyorum. Sebebi ise bol bol yürüyor olmamız.Ev sahipliğini yapan Doğa bize ‘’Hoş geldiniz’’ diye kendi diliyle kendi rengi ile kendi güzelliği ile haykırıyordu. Dağlar yamaçlar , yokuş aşağısına inişler ve çıkışlar ayrı heyecan ayrı tat. İnanın bunu size tarif etmek mümkün değil. Ancak yaşamanız gerekiyor.
Türkiye'mizin gerçekten her bir köşesi cennetin bir parçası cennettin bir kopyası. Cennetin bir parçası kopyası, fotokopisi olan bu yerleri karış karış adım atarak görmek gezmek lazım. Öncelikle yaşıyor olduğumuz dünyadaki, burnumuzun dibindeki cennetin kokusunu duymak güzelliklerini gözlerimizle ruhumuzla görmek gerekiyor.Hatta hatta diyorum ki; Şart
İnsanım diyorsan eğer; insan olmanın tüm güzelliklerini doya doya yaşamak lazım. Modern çağımızdaki iletişim kopukluğu, sanal alemde kurtulmanın yolu, yardımlaşmanın, sevginin, dostluğun beraberliğin simgesi,Çarşıda pazarda göz ucuyla karşılaştığımız insanları yakından tanıma tanışma fırsatı yeni ve hata ömürlük olacak dostluklarınızın başlangıcı , makam mevkinin olmadığı etiketinizin değersiz olduğu ve birey bir insan bir kul olmanın keyfini aynı yolda doğada yürümenin Mutluğu güzelliği... Yaşamak istiyorsanız.Mutlaka görmeniz yaşamanız bu doğa yürüyüşlerine katılmanız gerekiyor.
Doğada neden yürümek? Karış karış toprağa adımlarken gördüğünüz doğadaki güzellikleri kuşları, ağaçları, manzaralı, gökyüzünü, güneşi, Rabbimin yarattığı tüm güzellikleri bu güzelliklerdeki sanatı çıplak olarak yada arkadaşlarınızla fotoğraflayarak anı kalıcı olmasını sağlıyorsunuz. Geçmişinize güzel bir hatıra bırakıyorsunuz.
Doğada Neden Yürümek? Hepimiz yaşam şartlarımız nedeniyle zamanla yarış halindeyiz yoğun iş temposu, stresli ortamlar nedeniyle bedenimiz negatif enerji ile dolu dolu oluyor. Bazen ne kadar pozitif düşünmeye çalışsak da bu bizde yüklü negatif enerjiyi atamadığımız için gelgitlerimiz ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Sağlık için, ideal beden için, stresten uzaklaşmak için doğaya gezinti ve doğa yürümek diyorum.
Doğada Neden Yürümek?sahip olduklarımızın değeri anlamak, en basit haliyle şu ,kullandığımız elektrik bile son derece normal günlük hayatımızda olağan imkanlar olarak bütünleştirmişiz. Elektiriğin bir saniye kesilmesi bizim internetinizin gitmesi, boşluk içine düşmemizin nedeni. Ne kadar elektrik ile çalışan aletlere bağlandığımızı robot haline geldiğimizi fark etmemiz için
Biliyor musunuz? Acaba Kardelen mahallesi adını verilen bir çok evde elektriklerin olmadığı gece aydınlanmanın gaz lambası veya ışıldak gibi ışık veren araçlar aydınlandıklarını biliyor mudunuz?. O cennet parçasının dağların yamaçların eteğindeki evlerin tıpkı yeni yerleşim yeri yeni mağara döneminden çıkan insanoğlunun toprağı ekip biçmeyi öğrenince göçebe hayatından kurtulup yerleşik hayata geçmesi gibi; ekmeği biçmeyi öğrenen insanoğlu deyince size bu değerli bilgiyi yazamadan geçemeyeceğim. Türkiye'nin tüm barbunya ihtiyacını Ovacık köyünden karşılandığını öğrenince buradaki insanlara verdiğiniz değer ve anlam sizde bir kat daha artıyor.
Doğada Neden Yürümek?İlk defa tanıştığınız yeni bir arkadaşınızla kol kola girip gördüğünüz sizin hoş olan güzellikleri birbirinize gösterip yorum almak, bilgi almak... Dedikodu yok, kıskançlık yok, çekememezlik yok. İnsanca sohbet etmek diyorum. Sohbet doğada yürüyerek başka bir umut başka bir ışık oluyor. Yani kendi ışığınız ile yeni tanıştığınız arkadaşınızın ışığı ile yolunuz daha aydın oluyor. Bu aydınlığı saçmak görmek için doğa yürüyüşüne katılmak şart yaşamak şart..
Doğada Neden Yürümek? Bu doğa Yürüşün de en uzun ömrü insanları yaşadığı coğrafi bölge yetiştirdiklerini görmek, tamamen organik bitkilerle karşılaşmak tamamen doğal şartlarda dolaşan hayvanları görmek(İnek, Keçi, Horoz, Hindi Vb). Ota, çallı ya ve ağaçlara dokunarak diliniz ile değil Ruh ve beden dilinizle ‘’Hoş bulduk’’ diyebilmek ve Doğanın dilini anlamak kadar anlam katıyor.'' Hoş geldiniz'' diye seslenen doğayı sizde ''Hoş bulduk'' demek istiyorsanız; lütfen..!! zaman zaman kabuğumuzdan çıkıp Doğaya misafir olun
Doğada Neden Yürümek?Normal hayatınıza döndüğünüzde bu Ödemiş Çevresi Bey Dağı hakkında konuştukları zaman sizde '' evet gördüm. Gezdim. O dağlarda yürüş yaptım. Grup arkadaşlarımla kahvaltı yaptık, köy kahvesinde oturup çay içtik ve sucuk ekmek yedik..Felekten kocaman hatta koskocaman bir gün çaldım. Diyebilmek için; doğa yürüyüşlerinde bulunmak gerekiyor. Yaşamak gerekiyor.Modern Çağımızın en büyük sorunu iletişimi siz burada o sorunu aşıyorsunuz.Size köylülerden selam, siz köylülere selam alıyorsunuz. Unuttuğunuz veya unutmak üzere olduğumuz İnsan olmanın en küçük ve en değerli soyut duygularımızdan sayılan sevgiyi saygıyı siz burada somuta çeviriyorsunuz.
İle de Yürek, İle de sevgi, İle de gönül dostluğu için..Doğan yürüyüşlerin devam etmesini ve bu doğa yürüyüşüne katılanların sayının artması dileğimle;
Nice doğa Yürüyüşlerinde buluşmak umuduyla...
27 kişilik gruptaki tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı yüreğimin büyüklüğü kadar yüreğimle teşekkür ediyorum.
Sevgimle kalın.
Gülsüm Hicran Çaçur


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder