-->

Çeviri

25 Şubat 2015 Çarşamba

Ankara merkezli 20 ilde ''paralel yapı'' operasyonu

Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 54 kişiden 41'i gözaltına alındı.
ANKARA
Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki ''paralel yapı'' iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyonbaşlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyetteki ''paralel yapıya'' yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, 54 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. 
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi'nde sağlık kontrolünde geçirildi.
Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
41 kişi gözaltına alındı
Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 54 kişiden 41'i gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca emniyetteki "paralel yapıya" yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli Bolu, Düzce, Konya, Hakkari, Van ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon kapsamında, gözaltılar sürüyor. Şu ana kadar hakkında yakalama kararı bulunan 54 kişiden 40'ı gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan şüphelilerden bir bölümü Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. 
Hastanede işlemleri süren zanlıların da emniyete sevk edileceği belirtildi.
Bu arada, Gözaltına alınanlar arasında istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz'ın da bulunduğu öğrenildi.
Hakkında yakalama kararı bulanan istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'in ise arandığı belirtildi.
Operasyon kapsamında, Düzce'de Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Osman G. hakkında gözaltı kararı çıktı.
Gözaltı kararının gelmesiyle harekete geçen emniyet ekipleri, emniyet amirini gözaltına aldı.
Daha önceden de aynı iddialara ilişkin soruşturma geçirdiği öğrenilen Osman G, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.
Adliyeye sevk
Öte yandan,  Bolu'da, yasa dışı dinleme operasyonunda gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü ile birer komiser ve polis memuru, adliyeye sevk edildi.
Polis ekipleri tarafından yasa dışı dinlemelere yönelik çalışma kapsamında dün gözaltına alınan eski Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü U.Y, Komiser L.Ş. ve Polis Memuru B.M, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra İzzet Baysal Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Daha sonra 3 şüpheli, ekipler tarafından geniş güvenlik önlemi alınarak adliyeye götürüldü. Adliyeye önünde şüphelilerin yakınlarının beklediği görüldü.AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder