-->

Çeviri

25 Şubat 2019 Pazartesi

Rifat Sait : Kosova’nın 11.yılı Büyük coşkuyla kutlandı

Kosova’nın 11.yılı Büyük coşkuyla kutlandı

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin organizasyonunda, dost ve kardeş ülke Kosova Cumhuriyetinin 11.Bağımsızlık yıldönümü İstanbul Kadıköy Caferağa spor salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali yıldırım katılarak destek verdi. Geceye İstanbul, İzmir, Adana, Adapazarı, Adana, Samsun, Manisa, Yalova ve Bursa’da aktif faaliyette olan Kosova ağırlıklı Balkan Dernekleri katıldılar.
Geceye Kosova’nın Avrupa Bakanı Bayan Hoxha’da katıldı
 Etkinliğe Kosova Cumhuriyeti Avrupa Birliği Entegrasyon Bakanı Bayan Sayın Dhurata Hoxha ve Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Avni Sipahiu da katıldılar. Geceye Rumeli göçmeni olan sanatçılar Arif Şentürk ve İmran Balkan’ın yanı sıra Kosova’dan ünlü Shokadran Tolaj & Besiana Mehmedi ikilisi, Bursa’nın ünlü Zafer Folklör ekibi, İzmir Bornova Arnavutları Def ekibi de katılarak sahne aldılar.
Sait’in davet ricasını kırmadı
Geceye kendisi de bir Kosova göçmeni olan AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait’in daveti üzerine katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kosova ile Türkiye arasında çok güçlü bağlar olduğunu belirterek, "Sizin ayağınıza taş değse bizim canımız yanar. Balkanlar'da yaşanan o acı günlerde hep beraber ağladık ve kahrolduk. Verdiğiniz mücadeleye destek olduk. Türk halkı her zaman sizinle beraberdir ve her zaman yanınızda olmaya da devam edeceğiz." dedi.
Kadıköy Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda Kosova'nın Bağımsızlığının 11. Yıl Kutlamaları programına katılan Yıldırım, Kosova'nın bağımsızlığını ilan ettiği haberini, 17 Şubat 2008'de 60. Hükümetin Bakanlar Kurulu Toplantısında aldıklarını ve haberin tüm kurulda tarifi zor bir mutluluk ve heyecan oluşturduğunu dile getirdi.
Yıldırım, Kosovalılardan destek istedi
"Şimdi de küçük yaşta geldiğim dünya şehri İstanbul'a, bu müjdelenmiş şehre belediye başkanı adayıyım. 31 Mart'ta yapılacak seçimler için yoğun bir kampanya dönemi yaşıyoruz. İstanbul'da yaklaşık 5 milyon Balkan, Rumeli soydaşımız ve kardeşimiz var. Hepsiyle birlikte yol yürümekten büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Kadıköy'de de inşallah Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak Özgül Özkan kardeşimiz sizlerle beraber olacak. İnşallah sizlerin desteğiyle belediye başkanı olacak. Destek verirken bu kardeşinizi unutmazsanız m

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder